Hükümetin Değişikliğinden Sonra: İlköğretim Okullarında Özel Cep Telefonu Kullanımına Karşı Bakan Prien

KristoY

Global Mod
Global Mod
Hükümetin değişmesinden sonra
İlköğretim Okullarında Özel Cep Telefonu Kullanımına Karşı Bakan Prien

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Cep telefonları sınıfa mı ait? Konu yeni Federal Eğitim Bakanı için açık. Bununla birlikte, eski Kiel departmanı başkanı, okullardaki cep telefonlarıyla uğraşmanın ulusal bir mesele olduğunu biliyor.

Federal Eğitim Bakanı Karin Prien, ilkokullarda özel cep telefonu kullanımını yasaklamak için konuştu. CDU politikacısı Funke Media Group'un gazetelerine verdiği demeçte, “Çalışma durumu giderek daha açık hale geliyor: Çok uzun ekran süreleri daha kötü öğrenme hizmetlerine, daha düşük sosyal becerilere ve psikolojik sorunlara yol açıyor.” Dedi. “Bununla çok hızlı ve çok yoğun bir şekilde uğraşmalıyız.”

Temel olarak, okullardaki cep telefonlarıyla uğraşmak federal eyaletlerin meselesidir, ancak tutumları açıktır, “İlkokulda, özel cep telefonu kullanımı yasaklanmalıdır. Ortaokullarda yaş -uygun kurallar mümkün olduğunca uygun kurallar bulunmalıdır.” Federal eyaletlerin bakanları şu anda yoğun çalışıyor. Prien, hükümetin değişmesine kadar Schleswig-Holstein'ın Bund Eğitim Bakanı'ndaydı.

“Okullar ve ebeveynlerin çoğu üniforma yönergeleri için minnetle”

Federal hükümet, bilimsel temeli sağlayarak federal devletlerin sürecini destekleyecek. “Deneyimlerime göre, büyük ölçüde özel cep telefonu kullanımını yasaklamakla ilgili, ancak okullardan yaşa uygun.” Deneyimler, açık ve tek tip gereksinimler olduğunda okulların ve ebeveynlerin çoğunun minnettar olduğunu göstermektedir.

Dört yaşındakiler için zorunlu dil testleri

Prien ayrıca, çocukları okula daha iyi hazırlamak için dört yıllık dört yaşındaki zorunlu dil testlerini duyurdu. Her şeyden önce, ebeveynleri daha güçlü hale getirmeli ve sonra onları günlük bakım merkezlerinde tanıtmalısınız. Sorun günlük bakım merkezinde değil, ebeveynlerin evinde başlıyor.

Prien, “Ama aşağıdakiler geçerli: teşhis olmadan finansman yok,” dedi. “Hâlâ kelime dağarcığında nerede, Alman bilgisinde açıklar nerede?

Günlük bakım merkezlerine ve okullara milyarlarca yatırım

Özellikle, dil günlük bakım merkezleri, başlangıç şansı programında okullar etrafında desteklenen sosyal sıcak noktalarda aktive ve günlük bakım merkezleri olacaktır. Federal aile bakanı olan Prien, bunun da günlük bakım inşaatı ve kalitesine yatırım yaptığını söyledi. Önümüzdeki yıllarda milyarlarca gündüz bakım merkezlerine ve okullara yatırılacaktı. Para büyük ölçüde altyapı için özel fondan gelecek.

DPA