Uzak bölgelere erişimi iyileştirmek için gaz boru hatları için tek tip tarife | Hindistan haberleri

fahri

Global Mod
Global Mod


YENİ DELHİ: Petrol ve Doğal Gaz Düzenleme Kurulu Çarşamba günü, uzak bölgelerde rekabetçi oranlarda temiz yanan yakıta erişimin genişletilmesine yardımcı olacak bir hareket olan doğal gaz boru hatları için birleşik bir oranı onayladı.
Düzenleyici, mmBtu (milyon metrik İngiliz ısı birimi) başına 73,93 Rs’lik bir oran ve gaz kaynağından uzaklığa dayalı olarak üç oran bölgesi bildirdi. Bunlar 300 km, 300-1.200 km ve dahası 1.200 km’dir. Bölgesel oranlar 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacaktır.
Ulusal gaz şebekesi aracılığıyla bağlanan her bir boru hattı işletmecisi, tarifeyi yetkilerine göre alırken, tüketiciler tek tip tarifeyi öder. Fark, boru hattı varlıkları arasında bildirilen bir mekanizma aracılığıyla kapatılacaktır.
Yeni rejim, birleşik oran şemsiyesi altında ulusal şebekenin genişletilmesine yardımcı olacaktır. Tüketiciler artık gaz kaynağından uzakta bulundukları için ekstra maliyet ödemek zorunda kalmıyor. Gaz hizmeti sağlayıcıları da ağlarını genişletmeye teşvik ediliyor.
GAIL en büyük boru hattı operatörü ve ana hatların koruyucusu iken, IndianOil, ONGC, Reliance Industries, Gujarat Gas of Adani group, GSPC ve GSPL India Gasnet Ltd ve GSPL India Transco Ltd gibi diğer şirketler, gaz boru hatlarını işletmektedir. Ulusal Ağ.
Yeni rejim, gaz piyasasının genişletilmesine yardımcı olacak ve 400 ilçede şehir gazı şebekeleri kurmaya dahil olan kuruluşların beklentilerini artıracak. Hükümet, iklim eylemi ve enerji geçiş planlarının bir parçası olarak Hindistan’ın enerji sepetindeki doğal gazın payını şu anda yaklaşık %6’dan %15’e çıkarmak istiyor.