Pakistan polisi, Minar-e-Pakistan mitingi öncesinde İmran Han’ın parti görevlilerine baskı yaptı

KristoY

Global Mod
Global Mod


İSLAMABAD: Geo News’in bildirdiğine göre, Pakistan polisi Cumartesi günü partiye gidenlere baskı yaptı ve Pakistan’ın Tehreek-e-Insaf (PTI) halk toplantısı öncesinde olay yerine giden yolu kapattı.
Ravi Köprüsü ve Tren İstasyonu’ndan Minar-e-Pakistan’a giden yollar kapatıldı ve konteynerler Shah Alam Pazarı’na yerleştirildi.
Bu arada PTI, Rahim Yar Khan’ın farklı yerlerinden 50’den fazla işçisinin Multan’da PTI lideri Javed Akhtar Ansari’nin oğlu da dahil olmak üzere 26 işçinin tutuklandığını iddia etti.
PTI, Lodhran ve Bhakkar’dan birçok işçinin de gözaltına alındığını iddia etti.
Bugün erken saatlerde, eski Başbakan ve PTI başkanı Imran Khan tweet attı: “Bu gece Minar e Pakistan’daki 6. celsamız ve kalbim bana bunun tüm rekorları kıracağını söylüyor. Lahor’daki herkesi teravihten sonra katılmaya davet ediyorum (Müslümanların namaz kıldığı özel dua) sadece Ramazan ayında) Haqeeqi Azadi vizyonumu ve Pak’ı haydut çetesinin ülkemize getirdiği karmaşadan nasıl çıkaracağımızı anlatacağım.”
“İnsanların katılmaması için her türlü engeli koyacaklar ama ben halkımıza siyasi toplantılara katılmanın en temel hakları olduğunu hatırlatmak istiyorum. Herkes, hür ve hür bir milletin halkı olarak hakkını aramalı.” bağımsızlık ve Minar e Pakistan’a gelin” diye ekledi.
Geçen Nisan ayında güven oyu ile görevden alınan devrik başbakan, halkı sözde “Londra Planı” ve ikametgahında Zaman Parkı’ndan yükselen kargaşayı protesto etmek için Minar-e-Pakistan’a gelmeye çağırıyor. . arama sırasında.
Eski başbakan, devam eden seçim kampanyasının bir parçası olarak 19 Mart’ta Lahor’daki Minar-e-Pakistan’da “tarihi” bir halk mitingine ev sahipliği yapacağını duyurdu.
Ancak Lahor Yüksek Mahkemesi (LHC), PTI’nin toplantı yapmasını yasakladı ve partiden vatandaşların rutin yaşamlarına devam etmelerine izin vermesini istedi. Daha sonra, İmran Geo News’e göre Khan, 22 Mart’ta aynı mekanda başka bir güç gösterisini duyurdu.
Onun duyurusu, Imran Khan’ın İslamabad’daki Adliye Kompleksi’ne ulaştığı sırada polis ve PTI destekçileri arasında çıkan çatışmalardan bir gün sonra geldi. Toshakhana dava.
PTI Şefi, PML-N Kıdemli Başkan Yardımcısı Maryam Nawaz’ın adını vermeden şunları söyledi: “‘Yalanların kraliçesi’ genel seçimlerden önce oyun alanını eşitlemek istiyor, ancak benden kurtulmak istediği için bunların hepsi Londra Planının bir parçası. çünkü PTI’nin onlara karşı çıkacağını çok iyi biliyorlar” dedi.