Pakistan cumhurbaşkanı siyasi liderleri ülkeyi sefaletten kurtarmaya çağırıyor

KristoY

Global Mod
Global Mod


İSLAMABAD: Pakistan Devlet Başkanı ve eski Başbakan İmran Han hakkında tutuklama emri çıkarılmasının ardından çıkan kaosun ortasında Arif AlviCumartesi günü tüm siyasileri bir araya gelip ülkeyi “mevcut sefaletten” kurtarmaya çağırdı.
Alvi Twitter’a gitti ve “Pakistan’ın hayatında bir gün daha felaketsiz geçti. Sadece Allah ül Hak’a şükredilir. Elhamdülillah Dar kaçış. Herhangi bir büyük kaza olabilirdi.”
“Bütün siyasiler birleşip ülkemi bu beladan kurtarsın. Burası bizim. İş kıyafeti ülke Labak’tan barış ve güvenliği sağlamasını istiyor” dedi.
ARY News’in haberine göre, günün erken saatlerinde eski Başbakan İmran Han, Toshakhana’daki duruşmaya katılmak üzere İslamabad mahkemesine giderken olası tutuklanmasını İslamabad Yüksek Mahkemesi’nde (IHC) protesto etti.
Dilekçede, PTI başkanı İslamabad polisinin şehre giden yolları kapattığını iddia etti. adli kompleks ve ayrıca engeller oluşturmak için otoyolu ve diğer otoyolları kapattı.
Açıklamada, “İmran, İslamabad’a giderken, Pencap polisi onun Lahor’daki Zaman Park konutuna baskın düzenledi ve” kapıları ve duvarları yerle bir oldu” dedi.
Express Tribune’ün haberine göre, Cumartesi günü erken saatlerde bir Pakistan mahkemesi, Khan’ın Toshakhana davasındaki tutuklama emirlerini iptal etti ve duruşmayı 30 Mart’a erteledi.
Ek duruşmalarda yargıç olan Yargıç Zafar Iqbal, durumun duruşmanın yapılmasına elverişli olmadığını belirterek, eski Başbakan Imran Khan’a 30 Mart’ta yapılacak bir sonraki duruşmada hazır bulunmasını sağlama talimatı verdi.
Express Tribune’ün bildirdiğine göre, daha önce yargıç, polis ve parti destekçileri arasındaki huzursuzluk ortasında G-11 Adli Kompleksi dışında varlığı işaretlendikten sonra İmran Khan’ın ayrılmasına izin verdi.
İmran Han, adliye kapısında kurşun geçirmez aracından inmeden Lahor’a doğru yola çıktı.
Duruşma Cumartesi günü yapılacaktı. Ancak PTI işçileri ile polisin adliye binası dışında çatışması üzerine hakim duruşmayı erteledi.
Mahkeme, durumun duruşmanın yapılmasına elverişli olmadığını belirterek, adliye binası dışında toplanan herkesin olaysız bir şekilde ayrılmasını istedi.
The Express Tribune’ün haberine göre, İmran Han’ın konvoyu, parti başkanı Toshakhana davasında bir bölge ve oturum mahkemesi huzuruna çıkmadan önce adli komplekse ulaştığında iki taraf arasında yoğun çatışmalar çıktı.