Orta Doğu: Trump, İsrail-İran Savaşında aracı olarak Putin'e açık

KristoY

Global Mod
Global Mod
Zorunlu doğu
Trump, İsrail İran Savaşı'nda aracı olarak Putin'e açık

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Wladimir Putin, 2022'den beri Ukrayna'ya karşı acı bir savaş oldu. Şimdi kendini İsrail ve İran arasındaki çatışmada barış kurucusu olarak sunuyor. Biri fikrin iyi olduğunu düşünüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Kremlin şefi Vladimir Putin'in İsrail ve İran arasındaki savaşta aracı olarak hareket edebileceği fikrine açık. “Ben buna açık olurdum,” dedi Trump ABC'nin televizyon istasyonuna. Putin onu bu yüzden aradı. Diyerek şöyle devam etti: “Bu konuda uzun bir konuşma yaptık. Bu konuda durumundan daha çok konuştuk.” Kremlin'e göre, Rusya cumhurbaşkanı Cumartesi günü İsrail ve İran arasındaki çatışmada kendisini aracı olarak teklif etmişti.

Rusya'nın İran ile yakın ilişkileri var ve Tahran'da ABD'nin müzakerelerinde olası bir rol için olası bir aracı tartışmıştı. Putin, üç yıldan fazla bir süredir komşu Ukrayna ülkesine karşı bir savaş oldu ve daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr ile barış görüşmeleri için Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj ile bir masada oturmayı reddetti. Şimdiye kadar her iki ülkenin temsilcileri arasında görüşmeler yapıldı, ancak Ukrayna Savaşı'nda ateşkes görünürde değil.

Trump Cumartesi günü Putin ile telefon görüşmesinden ve Orta Doğu'daki tırmanış hakkındaki tartışmalardan sonra X Platformu X üzerindeki tartışmalardan sonra yazdı: “Benim gibi İsrail-İran savaşının sona ermesi gerektiğine inanıyor, bunun üzerine savaşının da sona ermesi gerektiğini açıkladım.”

Rusya ve İran, her iki ülkeyi de yükleyen Batı yaptırımları nedeniyle birlikte yakın bir şekilde çalışıyor. İran, saldırı savaşında Rusya'yı Ukrayna'ya karşı desteklemek için eleştiriliyor.

DPA