Mario Molina: Google Doodle, Dr. Mario Molina’nın 80. Doğum Gününü Kutluyor | Hindistan haberleri

fahri

Global Mod
Global Mod


YENİ DELHİ: Google, Dr.’nin 80. doğum gününü kutladı Mario Molinahükümetleri gezegenin ozon tabakasını kurtarmak için birlikte çalışmaya ikna etmeye öncülük eden Meksikalı bir kimyager. çizim.
Google, onu 1995 Nobel Kimya Ödülü’nün ortak alıcılarından biri ve kimyasalların insanları, bitkileri ve vahşi yaşamı zararlı ultraviyole ışığa karşı korumak için hayati önem taşıyan Dünya’nın ozon kalkanını nasıl tükettiğini ortaya çıkaran araştırmacılardan biri olarak hatırladı.
Dr. Molina, 1943’te bugün Mexico City’de doğdu. Çocukken bilime o kadar tutkuluydu ki banyosunu derme çatma bir laboratuvara çevirdi. Hiçbir şey, küçük organizmaların oyuncak mikroskobunda kaymasını izlemenin zevkiyle karşılaştırılamaz.
Dr. Molina, Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi’nden kimya mühendisliği alanında lisans derecesi ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi’nden daha yüksek bir derece almaya devam etti. Freiburg Üniversitesi Almanyada. Çalışmalarını tamamladıktan sonra, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de ve daha sonra Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmalar yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı.
1970’lerin başında Dr. Molina, sentetik kimyasalların Dünya atmosferini nasıl etkilediğini araştırmaya başladı. Kloroflorokarbonların (klimalarda, aerosol spreylerde ve daha fazlasında bulunan bir kimyasal) ozonu parçaladığını ve ultraviyole radyasyonun Dünya yüzeyine ulaşmasına izin verdiğini ilk keşfedenlerden biriydi. O ve ortak araştırmacıları bulgularını Nature dergisinde yayınladılar ve bu dergi onlara daha sonra Nobel Kimya Ödülü kazandırdı.
Çığır açan araştırma, ozon tabakasını incelten yaklaşık 100 kimyasalın üretimini başarıyla yasaklayan uluslararası bir anlaşma olan Montreal Protokolü’nün temelini oluşturdu. Bu uluslararası ittifak, şimdiye kadar yapılmış en etkili çevre anlaşmalarından biri olarak kabul ediliyor – hükümetlerin iklim değişikliğiyle mücadele etmek için etkili bir şekilde birlikte çalışabileceğini gösteren bir emsal.
Dr. Molina, gezegenin ozon tabakasının önümüzdeki on yıllarda tamamen iyileşme yolunda olduğu kritik bilimsel keşifleriyle hatırlanıyor. bu Mario Molina MerkeziMeksika’nın önde gelen araştırma enstitülerinden biri, daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak için çalışmalarına devam ediyor.