Kral Charles III, Almanya’da tur başlarken dünya çıkışını yapıyor

fahri

Global Mod
Global Mod


BERLİN: Kral Charles III olarak ilk yurt dışı gezisi için Çarşamba günü Berlin’e geldi. Britanyaİngiltere’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerini geliştirmeyi ve tıpkı annesinin yetmiş yıldır yaptığı gibi yurtdışında kalpleri ve akılları kazanabileceğini göstermeyi umuyor.
Kraliçenin eşi Charles ve Camilla, öğleden sonra erken saatlerde Berlin’in hükümet havaalanına indi. Siyah bir ceket giymiş kral ve açık mavi bir ceket ve neşeli bir açıyla giyilmiş tüylü deniz mavisi bir şapka giymiş olan karısı, iki askeri jet olarak 21 silahlı bir selam almak için uçaklarının tepesinde durdular. üst geçit yaptı.
Kraliyet çifti, resmi Twitter hesaplarından yaptıkları ortak açıklamada, “iki milletimiz arasında uzun soluklu dostluğu” geliştirebilmenin “büyük bir mutluluk” olduğunu söyledi.
Bir saat sonra, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Buedenbender, onları Alman başkentinin tarihi Brandenburg Kapısı’nda askeri törenlerle karşıladı.
İstiklal marşları çalınırken askerler İngiliz ve Alman bayraklarını dalgalandırıyor. Yetkililer daha sonra tezahürat yapan ve bayrak sallayan, el sıkışan ve birkaç kişiyle kısaca sohbet eden kalabalığın yanından geçti.
Bazıları, Charles ve Camilla yaklaşırken telefonlarıyla yakın çekim fotoğraflar çekerken, diğerleri onlara çiçek buketleri verdi. Bir kadın Charles’a bir hediye çantası verdi ve “Sana küçük bir hediyem var” dedi.
Polis helikopterleri etrafta dolaşıyordu ve kraliyet çifti ile Alman ev sahiplerini, Brandenburg Kapısı’nın önündeki meydandan konvoylarına geri dönerken büyük bir medya kalabalığı ve güvenlik personeli izledi.
Kraliçe II. Elizabeth’in eylül ayındaki ölümünün ardından tahta çıkan 74 yaşındaki Charles, 6 Mayıs’ta taç giyecek. İngiltere’nin devlet başkanı olarak Kral, Başbakan ile haftalık olarak bir araya gelir ve annesinin İngiliz Milletler Topluluğu lideri rolünü sürdürür.
Başlangıçta önce Fransa’yı ziyaret etmeyi planladı, ancak seyahatinin ilk ayağı, orada planlanan emekli maaşı değişikliklerine yönelik büyük protestolar nedeniyle iptal edildi.
Avrupa Birliği’nin en büyük iki ülkesine birden fazla günlük bir tur olarak ilan edilen gezi, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın Brexit konusunda altı yıl süren çekişmenin ardından blokla ilişkileri yeniden inşa etme çabalarının altını çizmek ve iki ülkenin ortak tarihini vurgulamak için tasarlandı. onların işleri. Ukrayna’daki Rus saldırganlığına karşı birlikte mücadele etmek.
Şimdi her şey Almanya’ya bağlı, burada kral, İngiltere’nin jeopolitik hedeflerini 1000’lik bir parıltı ve ihtişamla sürdürmesine yardımcı olmak için geleneksel olarak Windsor Evi tarafından kullanılan “yumuşak güç” için etkili bir kanal olup olamayacağına dair ilk büyük sınavla karşı karşıya. yıllık monarşi.
Üniversite diploması alan ilk İngiliz hükümdarı olan eski bir deniz subayı olan Charles’ın, bir zamanlar göz alıcı annesinin yıldız gücünü kullandığı yerde ağırlık taşıması bekleniyor. Almanya’ya yaptığı ziyaret ona, sürdürülebilirlik ve çevre gibi kendisi için değerli olan nedenleri vurgulama fırsatı veriyor.
Ancak çarşamba gecesi Brandenburg Kapısı’nda törenle karşılanma ve Almanya cumhurbaşkanının resmi konutu olan Schloss Bellevue’de beyaz kravatlı bir akşam yemeği ile başlayarak kraliyet ziyaretini haykıran tam dozda bir ihtişam olacak.
Perşembe günü, kral Alman parlamentosu Bundestag’a hitap edecek. Ayrıca Şansölye Olaf Scholz ile görüşecek, Ukraynalı mültecilerle görüşecek ve ortak projelerde birlikte çalışan İngiliz ve Alman askeri personeli ile görüşecek. Öğleden sonra, Berlin’in dışındaki bir organik çiftliği ziyaret ediyor.
Kraliyet çifti, Üçüncü Reich sırasında Almanya’dan İngiltere’ye kaçan Yahudi çocuklar için Kindertransport anıtını ziyaret edecekleri ve Birleşik Krallık’a dönmeden önce bir yeşil enerji etkinliğine katılacakları Cuma günü Hamburg’a gitmeyi planlıyorlar.
Göreve geldiği ilk altı ay boyunca Kuzey İrlanda için Brexit sonrası ticaret kuralları konusunda uzun süredir devam eden anlaşmazlığa bir çözüm müzakere eden ve kaçakçıları çökertmek için Fransa ile bir anlaşmaya varan Sunak, krala bu geziyi yapması için çağrıda bulundu. göçmenleri nakletmek Manş Denizi boyunca küçük teknelerle nakletmek.
Sunak, kraliyet ziyaretinin yaratacağı iyi niyetin, İngiltere’nin Avrupa çapında bilimsel araştırmaları finanse eden bir AB programına dönüşü de dahil olmak üzere diğer konularda ilerleme sağlanmasına yardımcı olacağını umuyor.
İngiltere’nin üst düzey kraliyet ailesi, dünyadaki en tanınmış insanlar arasındadır. Resmi yetkileri kanun ve gelenek tarafından sıkı bir şekilde sınırlandırılmış olsa da, kısmen onlara eşlik eden tarihi törenler ve törenler nedeniyle ve ayrıca halkın kişisel yaşamlarından büyülenmesi nedeniyle medyanın ve halkın dikkatini çekiyorlar.
Elizabeth’in etkisi kısmen, tahttaki 70 yılı boyunca 100’den fazla devlet ziyareti yapmasından, Soğuk Savaş’tan Bilgi Çağı’na kadar süren bir saltanatı sırasında dünyanın dört bir yanındaki başkanlar ve başbakanlarla görüşmelerinden kaynaklanıyordu.
Politikacılar, hükümdar çok uzun süredir ortalıkta olduğu için bile olsa, çay içmek için hükümdarla buluşmaya can atıyorlardı.