Koh-i-Noor’un ‘fetih sembolü’ olarak kökeni, taç giyme töreni sergisinde sergileniyor

fahri

Global Mod
Global Mod


LONDRA: Yeni bir tane sergi de Londra kulesi ilk kez giriyor Britanya tartışmalı Koh-i-Noor’un tarihini ve kökenlerini keşfedin – Hindistan uzun süredir elmasın iadesini talep ediyor – ve paha biçilmez taşın hikayesini “birçok önceki sahibiyle birlikte bir fetih sembolü” olarak anlatacak.
26 Mayıs’ta Londra Kulesi, Kraliyet Mücevherlerinin silahlı koruma altında tutulduğu Mücevher Evi’ni, Kraliyet Mücevherlerinin tarihi, kökenleri ve önemi hakkında her zamankinden daha fazla hikaye gösteren yeni bir sergiyle dönüştürecek. Kohinoordünya tanık olduktan sadece haftalar sonra taç giyme töreni 6 Mayıs’ta Kral ve Kraliçe’nin eşi.
Londra Kulesi’ni yöneten bağımsız yardım kuruluşu Tarihi Kraliyet Sarayları şunları söyledi: “Kraliçe Anne Kraliçe Elizabeth’in tacı içinde geçen Koh-i-Noor’un tarihi keşfedilecek. Nesnelerin ve görsel projeksiyonların bir kombinasyonu, taşın hikayesini, Babür İmparatorları, İran Şahları, Afganistan Emirleri ve Sih Maharajas dahil olmak üzere önceki birçok sahibiyle birlikte bir fetih sembolü olarak açıklayacaktır.
Birçok sahibinin elinden geçen Koh-i-Noor’un yolculuğunu gösteren bir harita da dahil olmak üzere kısa bir film gösterilecek.
Buckingham Sarayı, geçen ay Camilla’nın taç giyme töreni sırasında Koh-i-Noor’un kullanılmayacağını, çünkü Kraliçe Mary’nin tacının, Koh-i-Noor’un yerleştirildiği merhum Kraliçe Anne’nin tacının yerine kullanılacağını açıkladı. Ana Kraliçe’nin tacı en son 2002’de, cenazesi için Kraliçe Anne’nin tabutunun üzerinde durarak halka göründü.
Koh-i-Noor sergisine, yeniden oyulmadan önce boyutlarını gösteren bir Koh-i-Noor replikası içeren bir Hint bilekliği seti eşlik edecek.
Bilezikteki kaya kristalleri, Koh-i-Noor’un çağdaş Avrupa zevklerine uyacak şekilde yeniden kesilmeden önce Hindistan’dan geldiği orijinal şekli temsil ediyor ve taşı 191.03 modern karattan 105,6 karatlık bir ovale indiriyor.
Kraliçe Victoria’nın ölümünden sonra taş sırasıyla Kraliçe Alexandra, Kraliçe Mary ve Ana Kraliçe’nin taçlarına yerleştirildi.
Koh-i-Noor’un hikayesini anlatan sergiye Kraliçe Alexandra’nın 1902 tarihli kornişi de eşlik edecek.
Sergi, İngiliz İç Savaşı sırasında ortaçağ taç giyme törenlerinin yok edilmesinden başlayarak tüm mevcut Kraliyet Mücevherlerinin kökenlerini araştırıyor.
Kraliçe Mary tacı, Camilla’nın taç giyme töreni için Cullinan III, IV ve V elmaslarıyla sıfırlandı. Mücevher Evi’nde ilk kez sergilenen devasa elmasta ilk kesimleri yapmak için kullanılan çekiç ve bıçakla Cullinan Elması’nın hikayesi de yer alıyor.
Tarihi Kraliyet Saraylarında Monarşi Tarihi Tarihçisi Charles Farris şunları söyledi: “Büyüleyici kökenlerinden taç giyme töreninde kullanımlarına kadar, yeni Mücevher Evi dönüşümü, bu muhteşem koleksiyonun zengin tarihini daha derinlik ve ayrıntıyla sunacak. daha önce. daha önce.”