Khan: Pakistan mahkemesi, kadın yargıç tehdit davasında İmran Khan’ın kefaletle serbest bırakılmaması için tutuklama emri çıkardı

KristoY

Global Mod
Global Mod


İSLAMABAD: Pakistan’da bir mahkeme Çarşamba günü, bir kadın yargıca yönelik tehdit iddialarıyla ilgili bir davada eski Başbakan İmran Han hakkında kefaletle serbest bırakılmaması için tutuklama emri çıkardı.
Duruşmaya başkanlık eden İslamabad merkezli adli yargıç Malik Aman, Khan’ın avukatının kendisini şahsen görünmekten muaf tutma talebini reddetti.
Ayrıca, savcılığın avukatının tutuklama emirlerinin son teslim tarihinden önce ortaya çıkması gerektiğini söyleyerek harekete karşı çıkması üzerine, Khan’ın avukatının eski başbakanın 30 Mart’ta ortaya çıkması yönündeki talebini de reddetti.
Yargıç, Tehreek-e-Insaf’ın Pakistan lideri için tutuklama emri çıkardı ve yetkililere onu 18 Nisan’da mahkemeye çıkarmalarını emretti.
Mahkeme, 24 Mart’taki son duruşmada kefaletle serbest bırakılan tutuklama kararını bozdu. Kağan kefalet emriyle. 29 Mart’ta mahkemeye çıkacaktı, ancak mahkemeye gelmedi.
Daha önce, kıdemli hukuk hakimi Rana Mücahid Rahim 13 Mart’taki davada hakkında kefaletle serbest bırakılmama emri çıkarmıştı.
Dava, Khan’ın geçen yıl Ağustos ayında Ek Bölge ve Mahkeme Yargıcı Zeba Chaudhry ve İslamabad polis memurlarına karşı tehdit edici bir dil kullandığı konuşmasına dayanıyor.
Khan, Pakistan Ceza Kanunu’nun çeşitli bölümlerine göre suçlandı (PPC) ve Terörle Mücadele Yasası (ATA). Ayrıca, İslamabad Yüksek Mahkemesi (IHC) de kendisine karşı saygısızlık davası açmıştır. Terör suçlamaları daha sonra düştü.
Eski başbakan, geçen yıl Nisan ayında iktidardan uzaklaştırılmasının ardından birçok şehirde kendisine karşı açılan düzinelerce davayla karşı karşıya bulunuyor. En azından henüz tutuklanmadı.