Josef Schuster: “O zaman Yahudilerin ayrılmasını tavsiye etmeliyiz”

KristoY

Global Mod
Global Mod
Merkez Yahudi Konseyi
“O zaman Yahudi vatandaşlarını terk etmelerini tavsiye etmeliyiz”

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Gazze'deki savaş, Almanya'daki Yahudilere, AFD'nin gücüne yönelik saldırılara yol açıyor. Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, ülkedeki tehdit altındaki Yahudi yaşamı hakkında.

Bay KavurucuGazze'deki savaş Alman toplumunu böler ve ülkedeki Yahudilere yönelik saldırılara yol açar. Bu hafta, Yahudi öğrencisi Lahav Shapira'ya acımasız, muhtemelen anti -semitik saldırı süreci devam ediyor. Ne bekliyorsun?
Ceza kanununun genellikle olası taklitçiler için caydırıcı bir etkisi olmalıdır. Bu özel durumdaki vahşet, herhangi bir hoşgörü tolere etmez.

Bir öğrenci Şubat 2024'ün başlarında yüzünü parçalamıştı. O zamanlar Shapira'nın avukatı üniversitelere “Propalestin hegemonyası” ndan söz etti. Alman üniversitelerinde Yahudiler ne kadar güvenli?
7 Ekim 2023'ten beri Alman üniversitelerinde dayanılmaz sahneler gördük. Özellikle daha büyük şehirlerde, özellikle Berlin'de, aynı zamanda Ruhr bölgesinde veya Frankfurt'ta, Yahudi öğrencilerin ve öğretmenlerin kampüste korktukları bir İsrail karşıtı atmosfer var. Durum hala kontrol altında değilse, özellikle bu kadar uzun bir süre sonra, üniversite hatları bence başarısız oldu. Görevleri tüm öğrencilerin güvenliğini sağlamaktır.

Josef Schuster: “Konuk olarak ülkenin özgürlüklerini kötüye kullanamazsınız”

Berlin'de, diğer Avrupa ülkelerinden ve ABD'den dört kişi, özgür üniversitenin işgalinde yer aldıkları için gösterilecek. O zaman eksenler kullanıldı, çalışanlar tehdit edildi ve Hamas işaretleri kaldı. Doğru yol?
Prosedürün doğru ve anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Birinin Almanya'ya öğrenci olarak gelip gelmediğini ve sonra Uniobark Binası'nı fırlatıp fırlatmadığını anlayamıyorum. Konuk olarak ülkenin özgürlüklerini kötüye kullanabilir ve bu durumda olduğu gibi diğer insanları fiziksel olarak tehdit edemezsiniz.

Kişiye

Josef Schuster 2014'ten beri Yahudiler Merkez Konseyi'nin başkanıdır. Ebeveynleri Almanya'dan ulusal sosyalistler tarafından satıldı. Schuster 1954'te Haifa'da doğdu, iki yıl sonra ailesi Almanya'ya döndü. Schuster doktor olarak çalıştı. Kısa süre önce “Bu ülkede biraz ortaktı” grubunu yayınladı.

Hamas'ın terörist saldırısından bu yana 7 Ekim 2023'te yaratılan metinler ve röportajlar topladı. 1182 ölümle suç, Holokost'tan bu yana Yahudilerin en büyük toplu cinayetiydi. Önsözde Schuster şöyle yazıyor: “Liberal demokrasimizin özgürlüğü ve ılımlılığı, zamanımızın Yahudi yaşamı için temel önkoşuldur”. Kitap Herder Yayınevinde yer aldı.

Dört kişi hüküm giymiyor. Berlin yetkililerinin davranışı Donald Trump'ın ABD üniversitelerine yaklaşımını andırıyor, eleştirmenler tarafından açıklanmaktadır. Neye karşı çıkıyorsun?
Dürüst olmak gerekirse: Kim aslında kendilerini burada açıklamak zorunda? Bu tartışmanın Yahudi öğrencilerin korunmasıyla ilgili olması benim için çok hızlı unutuldu. Özellikle AB'nin serbest hareketi yüksek bir varlıktır, bu açıktır ve yasal olarak güvenli bir çözüme ihtiyacımız vardır. Ama bunun ne hakkında olduğunun farkında olmalıyız.

“İnsanlar acı çekiyor Gazze Bir süre önce yazdılar. Bir süre önce yazdılar. Almanya'daki kurbanlarla dayanışma nasıl gösterilebilir?
Gazze'deki sivil nüfus için üzülüyorum. Bunun sona ermesi için Hamas kontrolünü kaybetmeli ve rehinelerin serbest bırakılması gerekiyor. Unutmamalıdır: Hamas, kendi nüfuslarının arkasına saklanmak için bilinçli olarak anaokullarını, okulları ve camileri kullanır. Bu savaşa başladın.

“Yahudileri yargılamadan İsrail savaşını eleştirebilirsiniz”

Bu askeri operasyonun meşru eleştirisi sizin için nerede bitiyor?
Burada ülkede birçok Filistin yanlısı gösteri var. Sorun değil. Fakat Almanya'daki Yahudilerin Orta Doğu'da bir çatışmayla tehdit edildiğinde dayanılmaz buluyorum. İsrail ile bağlantı Yahudi kimliğinin bir parçasıdır – Alman Yahudileri de dahil olmak üzere bu söz konusu değildir. Tabii ki, Yahudileri yargılamadan İsrail savaşını eleştirebilirsiniz. Ancak İsrail'i delegasyon yapar veya şeytanlaştırırsanız, Hamas'ın hedefleriyle ortaksınız.

Eski bir toplama kampındaki bir anma dersi, İsrail'in mevcut hükümet politikasıyla uğraşmanın yeri değil.
Holokost anısına da savaş tarafından gölgede bırakılıyor. Alman-İsrail filozofu Omri Boehm Buchenwald'ın kurtuluşunun 80. yıldönümünde anma töreninde bir konuşma yapmalıdır. İsrail hükümeti konuşmanın iptal edildiğini protesto etti. Bunu anlayabiliyor musun?
Anıt üzerinden davetini anlamadım. Omri Boehm'i birçok inançla eşleştirmeyi sevmiyorum, ama dayanmak zorundasınız. Eski bir toplama kampındaki bir anma dersi, İsrail'in mevcut hükümet politikasıyla uğraşmanın yeri değil.

16 Nisan 2025.17: 30

Orta Doğu çatışması
Yahudi öğrencilere saldırı süreci – Yargı mümkün

O gün eski toplama kampındaki konuşması sırasında İsrail'i soykırımla suçlayan bir İngiliz öğrenciydi.
Bu tamamen uygunsuzdu. Bu denklemler grotesk ve tıpkı Almanya'da bir seviye. Burada iyi karşılandığınıza inandığınız için dehşete düştüm.

“İsrail'deki Friedrich Merz'i ziyaret iyi bir sinyal olurdu”

Belirlenen Şansölye Friedrich Merz, uluslararası tutuklama emirlerine rağmen İsrail Başbakanı'nı Almanya'ya davet etmek istiyor. Almanya aslında Benjamin Netanyahu'yu tutuklamak zorunda kalacaktı. Bu davet akıllı mı?
Friedrich Merz, İsrail temsilcisinin artık AB'ye giremeyeceğinin düşünülemez olduğunu söyledi. Kabul ediyorum.

Benjamin Netanyahu'ya karşı cezalandırıcı emri geçen yılın sonunda saçmalık olarak tanımladınız.
Bu cezalandırıcı düzenin çoğu sorgulanabilir. Sadece burada herhangi bir sorumluluk olup olmadığı. Tabii ki, bu kararın federal hükümet için hala zor olduğunun farkındayım çünkü temelde kararlara bağlı hissediyor.

Ne önerirsiniz?
İsrail'in sadece bir başbakanı değil. Devletin en yüksek temsilcisi başkandır. Jitzchak Herzog yakında Almanya'ya gelebilir. İsrail'deki Friedrich Merz'i ziyaret de iyi bir sinyal olurdu.

Yeni hükümetten Almanya'daki Yahudi yaşamını korumasını bekliyorsunuz?
Her şeyden önce, Almanya'daki Yahudi yaşamını uygulama isteği gerekir. Ayrıca direnişe karşı. Kahraman paragrafların planlanan sıkılaştırılması burada açıkça doğru yöndedir, sadece bu pratikte uygulanmalıdır. İsrail ve İsrail ile ilişkili anti -semitizme gelince, çalışma gruplarından gazetelerde gördüğümüz şey de açıktı. Çoğunun koalisyon anlaşmasında geri çekildiğinden ve temelde iyi bilinen, belirsiz formülasyonlara ulaştığımızdan daha fazla hayal kırıklığına uğradım.

Merkez Konseyi Başkanı Schuster Claudia Roth ile ilişkisi hakkında

Koalisyon Anlaşması, anti -semitizmin yayıldığı veya İsrail'in var olma hakkının sorgulanmadığı hiçbir kuruluş ve proje finanse edilmemesi gerektiğinden emin. Bunun nasıl başarılı olması gerekiyor? Anayasanın korunmasını inceleyerek mi?
Tüm bu tartışma beni rahatsız ediyor. Aslında, Anayasanın korunmasıyla sınıflandırılan insanların veya kuruluşların Alman vergi parası tarafından desteklenmediğine karşı kim var? Almanya'da hemfikir olmazsak, gerçekten büyük bir sorunumuz var.

Özellikle Kültür Bakanı arasındaki ilişki Claudia Roth Yeşiller ve Yahudi cemaati son zamanlarda zor kabul edildi …
Claudia Roth ile bu gergin ilişki sadece ofiste yaratıldı. Önceden birbirimizi tanıyorduk ve her zaman onun Almanya'da Yahudi yaşamını çok takdir eden, koruyan ve teşvik etmek isteyen biri olduğu izlenimini edindim. Ne yazık ki, ofisiniz bunu kaçırdı.

Tüm ifade ve sanat özgürlüğüyle, anti-Semitizm ile başa çıkmada daha fazla titizlik bekliyorum.

Örneğin belgelendirme veya Roth'un Berlinale ile olan ilişkilerinde anti -Semitik sanat nedeniyle tahriş oldular.
Federal Şansölyedeki bir konuşmada, Bayan Roth'u Kassel'deki Documena'dan önce olası anti -Semitik sanat eserleri konusunda uyardık. Başlamadan üç ay önce. O zaman endişelenmemize gerek olmadığından emin oldu. Sonucu hepimiz biliyoruz. Bu beni derinden hayal kırıklığına uğrattı.

AFD en güçlü güç haline geldiğinde ne olur?

Yeni bir kültür bakanı ne yapmalı?
Tüm ifade ve sanat özgürlüğüyle, anti-Semitizm ile başa çıkmada daha fazla titizlik bekliyorum.

16 Nisan 2025.20: 18

Polis kalabalıktan birkaç aktivist çekti. Fotoğraf: Christophe Gateau/DPA

Orta Doğu çatışması
Üniversitede Propalestin Protestosu – Polis Konferans Salonu

“Liberal demokrasimizin özgürlüğü ve ılımlılığı, zamanımızın Yahudi yaşamı için temel önkoşullardır.” Her ikisini de ne kadar tehdit ettiniz?
Özgürlüğümüz sadece ılımlılıkla korunabilir. Almanya'da uzun zamandır konuşulmayan şeyleri söylemeye cesaret ediyorsunuz. Anti -Semitizm yine normal hale geldi -sağa doğru radikal, İslamcı veya postkolonyal sol -Wing aşırılık yanlısı taraf. Bu beni derinden rahatsız ediyor. Uzun vadede özgürlüğümüzü birlikte yok eden bir radikallik sosyal olarak kabul edilebilir hale gelir. Almanya, Schoa gibi bir şeyin bir daha asla gerçekleşememesini sağlamalı. Korkarım bunun için sorumluluk duygusu yok oluyor. Örneğin, “suçlu kült” veya “Utanç Anıtı” ndan bahseden AFD yetkilileri tarafından aktif olarak yönlendirilir.

Parti son zamanlarda bir ilk ankette CDU'nun önünde bile oldu. Almanya'daki en uzak bir parti Almanya'da en güçlü güç olurdu Yahudiler için ne anlama gelir?
AFD gibi bir parti ne kadar fazla olursa, o kadar demokratik değerler önemini kaybeder. Öyle Bir parti daha sonra federal düzeyde sorumlu olmalı, Almanya'daki Yahudi yaşamının hala mümkün olup olmadığını sormak zorunda kalacak. Eğer bu hayır ile cevaplanırsa, bu aynı zamanda Merkez Konseyi'nin Almanya'dan Yahudi vatandaşları tavsiye etme fırsatını düşünmesi gerektiği anlamına gelir.