İklim aktivistleri: Son Nesil grubuna ülke çapında baskın

KristoY

Global Mod
Global Mod
iklim aktivistleri
Son Nesil grubuna ülke çapında baskın





Elini sokağa bantlayan Son Nesil grubundan bir aktivist, Goettingen’de bir kavşağı kapatıyor (arşiv fotoğrafı). Fotoğraf

© Swen Pförtner/dpa


Polis ve savcılar, Son Nesil üyelerine yönelik soruşturma kapsamında yedi federal eyalette 15 mülkte arama yaptı.





Polis ve savcılar, yedi federal eyalette son nesil iklim koruma grubuna ait nesneleri aradı. Münih Savcılığı ve Bavyera Eyalet Kriminal Polis Ofisi tarafından duyurulduğu üzere, sabah saat 7:00 civarında toplam 15 nesne arandı.


Bunun Haberin Detaylarıında geçen yılın ortasından bu yana çok sayıda suçlama var. Suçlama, suç örgütü kurmak veya desteklemektir. Yedi şüpheli 22 ila 38 yaşları arasında.


Başka suçları finanse etmek için bağış toplama kampanyası mı?


Aramalarla ilgili ana iddia, sanıkların son nesil için yeni suçları finanse etmek için bir bağış toplama kampanyası düzenlediği ve en az 1,4 milyon avro topladıkları söyleniyor.


Özellikle Fulda bölgesindeki Hessen, Hamburg, Saksonya-Anhalt (Magdeburg), Saksonya (Dresden), Bavyera (Augsburg ve Münih), Berlin ve Schleswig-Holstein’daki Segeberg bölgesi olmak üzere yedi federal eyaletteki mülkler etkilendi.


Ayrıca, bir polis sözcüsünün söylediğine göre, savcının talimatıyla grubun internet sitesine el konuldu ve kapatıldı. Polise göre, ülke çapında yaklaşık 170 polis görevlendirildi. İlk bilgilere göre, aramalar barışçıl geçti.


dpa

#Konular