Hamas üç rehin daha bırakıyor – bu onun hakkında biliniyor

KristoY

Global Mod
Global Mod
İsrail ile uğraşmak
“Holokost mağdurları gibi görün”: Hamas Geiseln'in durumu hakkında korku

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Gazze Şeridi'nde İsrail'den kaçırılan üç kişi İslamcı Hamas'ın şiddetinden serbest bırakıldı. Üç kişiden birinin Alman vatandaşlığı da var.

İsrail Dışişleri Bakanı, görünüşte zayıf fiziksel durumları göz önüne alındığında, Schoah'dan kurtulanlarla Hamas tarafından sunulan rehineleri karşılaştırdı. Gideon Saar X platformunda “İsrail rehineleri Holokost mağdurları gibi görünüyor.” Sadece rehineler açıkça açlık çekti. Serbest bırakıldığında mevcut olanlar için şöyle yazdı: “Hamas teröristleri ve Gazze Strip'in diğer sakinleri tamamen sağlıklı görünüyor.”

Zayıflamış, zayıf ve solgun görünümlü rehinelerin kayıtları İsrail'de dehşete neden oldu. Birçok genç erkek ve silahlı Hamas üyesi de dahil olmak üzere yüzlerce izleyici, sürümün resimlerini gösterdi. Hamas'ın katılımcı olarak Filistinlileri seçip seçmediği belli değildi. İslamcı terör örgütü maruziyeti güç gösterileri olarak kullanıyor.

İslamcı Hamas, İsrail ile ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak Gazze Şeridi'ndeki Kızıl Haç'a üç rehine daha vermişti. 56 yaşındaki Ohad Ben Ami veya 34, Levy ve 52 yaşındaki Eli Scharabi, televizyon kayıtlarında görülebileceği gibi Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah'daki rehinesinin 491. gününde serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, Hamas'ın Rehinelerin teslim edilmesini doğruladı ve Uluslararası Komite'den Kızıl Haç'tan (IKRK) atıfta bulundu. Yardımcılar kısa süre içinde zayıflamış insanları İsrail ordusuna teslim etmelidir.

Serbest bırakılması karşılığında 183 Filistinli mahkum İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacaktı. Bunlar arasında 18 hapishane dönemi ve 7 Ekim'den sonra Gazze Şeridi'nde tutuklanan 111 Filistinli var.

13 Ocak 2025.12: 09

Hamas terörünün hayatta kalması

Eski Geisel: “Kızların hamile kalmaması için dua ediyorum”

Televizyon kayıtlarının gösterdiği gibi yüzlerce izleyici rehin devirine zulüm gördü. Neredeyse bir haftadan farklı olarak, rehinelerin bir yol yapmak zorunda kaldığı hiçbir itme miktarı ve kaos yoktu. Çoğunlukla silahlı ve çoğunlukla makineli tüfeklerle silahlı çok sayıda kapüşonlu Hamas üyesi de mevcuttu-önceki rehin temizliği.

Üç yayınlanan Hamas Geiseln kimler?

Ohad Ben Ami 491 gün sonra serbest bırakıldı

Ohad Ben Ami 491 gün sonra serbest bırakıldı

© Uncredited/Reherage Aile Forumu/AP/DPA

Bildirilen 56 yaşındaki Alman vatandaşlığı var, Gazze Şeridi yakınlarındaki Kibbutz Beeri'de yaşıyor. Oradan, İsrail'deki Gazze Şeridi'nden Hamas ve diğer aşırılık yanlılarının katliamı sırasında yerleşimin muhasebecisi 7 Ekim 2023'te sınır dışı edildi.

Karısı Ras Ben Ami de İslamcıların eline düştü ve Gazze Şeridi'nde de kaçırıldı. Kasım 2023'te bir yangın molası sırasında piyasaya sürüldü. Kızlarından biri, serbest bırakmanın duyurusunun sevincinin ve rahatlamasının görülebileceği bir Haber koydu. “Sonunda kalbim tekrar olacak,” diye yazdı “İsrail Times” gazetesi.

Veya Levy bir sığınaktan sürüklendi, karısı Hamas tarafından öldürüldü

Veya Levy bir sığınaktan sürüklendi, karısı Hamas tarafından öldürüldü

Hikayesi daha üzücü. 34 yaşındaki 7 Ekim 2023'te, İslamcılar katliamlarına başladığında Gazze Şeridi sınırına yakın Nova Müzik Festivali'nde eşi Einav ile birlikte oldu. Küçük oğullarını büyükanne ve büyükbabalarıyla bırakmışlardı. Tahıllı Filistinlilerin önünde, çift, Gazze Şeridi'nden roket saldırılarından sığınak olarak tasarlanan somut koruma binalarından birine kaçtı.

Bir otobüs durağında bekleyen bir evin büyüklüğündedir ve kapanabilir kapıları yoktur. Bu yüzden birçok koruma arayan için bir tuzak haline geldiler çünkü teröristler el bombası atıyor veya vuruyorlar. Ors karısı Einav da orada öldü. Kendini kaçırdı. ORS duyurulduktan sonra kardeşi küçük oğluna ORS'ye şunları söyledi: “Mogi, baba bulduk.” Çocuk yatakta neşeyle atlıyor.

Eli ve Yossi Scharabi tarihsiz bir fotoğrafta.

Eli ve Yossi Scharabi tarihsiz bir fotoğrafta. Eli şimdi Hamas tarafından serbest bırakılırken, kardeşi esaret altında öldü

Ona en zor vurdu. 52 yaşındaki eşi Liann ve iki kızı Noija ve Yahel ile Kibbutz Beei'de Ben Ami gibi Büyük Britanya'dan yaşadı. İslamcılar ailesini sildi. Sharabi'nin karısını ve konut binasının barınağındaki iki kızını öldürdüler.

Sharabi'nin kendisi, yandaki ve Gazze Şeridi'ne sürüklenen kardeşi Jossi ile birlikte yakalandı. Üç ay sonra, İsrail yetkilileri kardeşin de öldürüldüğünü ve vücudunun Gazze Şeridi'nde olduğunu doğruladı.

“İsrail Times” raporuna göre, von Scharabi ailesi şöyle yazdı: “Bugün ona asla yalnız olmadığı için her zamankinden daha fazla göstermek istiyoruz.” Ama bu zor olacak, kardeşi Sharon biliyor. “Hayatımın işi Eli'yi canlandırmaktır, ancak artık bir ailesi olmadığını öğrendiğinde nasıl yaşayacağımı bilmiyorum. Birinin iyileşmesine nasıl yardım edebilirsiniz.” .

Gazze Şeridi'nde 76 rehineye devam ediyor

19 Ocak'ta Gazze Savaşı'nda ateşkesin başlangıcından bu yana, Hamas, üç aşamalı anlaşmanın ilk aşamasında Hamas tarafından teslim edilecek toplam 33 İsrail rehinesinden 16'sını yayınladı. Buna ek olarak, terör örgütü beş Tayland ülkesini terk etti, ancak İsrail ile anlaşmanın bir parçası olarak değil.

Hamas daha önce 33 İsrail rehinesinin sekizinin öldüğünü açıklamıştı. Kim olduğu belli değil.

Diğer üç kaçırıcının piyasaya sürülmesinden sonra, Gazze Şeridi'nde toplam 76 rehin kaydedildi. Bunlardan 35'i İsrail bilgisine göre. Bir sonraki rehineler önümüzdeki hafta sonu yayınlanacak. Toplamda, 1.900'den fazla Filistinli mahkumun ilk aşamada rehineler karşılığında serbest bırakıldığı söyleniyor.

05 Şubat 2025.14: 24

Donald Trump: İnsanların kalıcı yerleşimi için güzel bir alan bulabiliriz

“Orta Doğu Rivierası”

Gazze ABD kontrolü-saçmalık nedir, Trump'ın nerede bir anlamı var?

Ateşkesin ikinci aşamasında çabalar

Ateşkes, ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğu ile İsrail ve Hamas arasındaki sıkıcı dolaylı konuşmalarda müzakere edildi. Anlaşmanın ikinci bir aşaması üzerinde anlaşma çabaları, bu da savaşın son sonuna ve kalan rehinelerin serbest bırakılmasına yol açacak.

Ateşkesin ilk aşamasının bir parçası olarak, Mısır sınırının güney Rafah'daki Gazze Şeridi'ne geçmesi neredeyse dokuz ay önce ilk kez yeniden açıldı. Kıyı şeridinden hastalar tedavi için Mısır'a getirildi ve insani yardım malları Gazze Şeridi'ne geçiş yoluyla taşındı. Daha önce, Gazze Şeridi'nin güneyindeki yüz binlerce iç mülteci kuzeye dönebiliyordu.

Editoryal ekibinden not: Bu makale güncellendi.

DPA

olmak