Giorgia Meloni: İtalya'nın Hükümet Başkanına Karşı Soruşturmalar

KristoY

Global Mod
Global Mod
İtalya'nın hükümet başkanı
Libya şüphelilerinin serbest bırakılması nedeniyle Meloni'ye karşı soruşturma

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Bir Haber mesajında açıklandığı gibi, yardım ve zimmete para geçirme nedeniyle İtalya'nın Başbakanı Giorgia Meloni'ye karşı bir soruşturma başlatıldı.

İtalyan hükümet başkanı Giorgia Meloni araştırıldı. Bu, ANSA, Reuters ve AP haber ajansları tarafından bildirilmektedir.

Başbakan, Salı günü bir Haberda, Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) tarafından aranan bir Libya savaş ağasının geri dönmesi nedeniyle Meloni'yi ve hükümetinin iki bakanını soruşturmuştu.

Meloni'ye göre, Usame Al-Masri olarak da bilinen Usame Elmasry Njeem ile bağlantılı olarak yardım ve zimmete para geçirdiğinden şüpheleniliyor. Size karşı karşılık gelen bir prosedür başlatılmıştır. Kamu savcısı ayrıca Alfredo Mantovano'yu Adalet Bakanı Carlo Nordio'ya karşı araştırıyor.

10 Ocak 2025.12: 45

Avrupa'nın “Anahtar Figürü”

Giorgia Meloni Donald Trump'ın müttefiki olarak nasıl sahnelendi?

Giorgia Meloni: “Göz korkutmama izin verme”

Meloni, Facebook profilindeki bir Haberda, “Kendime şantaj yapılmasına izin vermiyorum ve korkutulmuyorum, bu yüzden diyelim ki, İtalya'nın değişmesini ve daha iyi olmasını istemeyenler ile popüler değil,” dedi.

Meloni hükümeti muhalefetin, insan hakları gruplarının ve ICC'nin kendisinin bombardımanı altında, çünkü ICC'den tutuklama emri nedeniyle Kuzey Turin şehrinde tutuklandıktan sonra bir formalite nedeniyle Al-Masri'yi serbest bıraktı. ANSA, daha sonra İtalyan Gizli Servis'in bir uçağında Trablus'a geri getirildiğini bildirdi.

Ithh, onu savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan suçluyor ve göçmenlerin tecavüz, cinayet ve istismar olduğu iddia edildiği için Tripolis'te bir hapishanede aranan Al-Masri'nin serbest bırakılmasının açıklanması çağrısında bulundu. ICC, karar için kendisine danışılmadığını söyledi. 2011 yılında Libya'daki İç Savaş'tan bu yana ülkede ciddi suçları araştırıyor.

Dava patlayıcı çünkü Meloni, göçmenlerin Kuzey Afrika ülkesinden güney İtalya'ya geçmesini önlemek için Libya güvenlik güçleriyle büyük ölçüde ilgili.

Reuters'e göre, İtalya'ya soruşturmaların dahil edilmesi, Meloni'nin suçlu olduğu veya resmi bir iddianamenin takip etmesi gerektiği anlamına gelmez.

RW