Gazze Şeridi: BM: Silahlı çeteler Gazze Şeridi'nde yağma yapıyor

KristoY

Global Mod
Global Mod
Gazze Şeridi
BM: Silahlı çeteler Gazze Şeridi'nde yağma yapıyor

Mevcut bağlantıyı kopyala

Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç çok büyük ve BM'ye göre yardım teslimatları engelleniyor. Suçlular sefaletten yararlanıyor.

Yeni BM acil yardım koordinatörü Tom Fletcher, Gazze Şeridi'nde kanun ve düzenin bozulduğunu görüyor. Orta Doğu bölgesine yaptığı ziyaret sırasında Fletcher, “Artık kanun ve düzenin bozulmasına ve yerel çeteler tarafından malzemelerimizin sistematik silahlı yağmalanmasına da tanık oluyoruz” dedi.

Gerekli yardım malzemelerinin küçük bir kısmını bile Filistin topraklarına ulaştırmak neredeyse imkansız. Yaşam koşulları neredeyse dayanılmaz.

100'den fazla yardım teslimatı reddedildi

Gazze Şeridi'nin kuzeyi iki ayı aşkın süredir neredeyse kuşatma altında. Orada kıtlık tehlikesi var. BM acil yardım kuruluşu OCHA'nın başkanı Fletcher, İsrail'in 6 Ekim'den bu yana BM yardım teslimatına izin verilmesi yönündeki 100'den fazla talebi reddettiğini söyledi.

İsrail'in, İsrail güçlerinin insanları yerinden ettiği yerler de dahil olmak üzere nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki saldırıları devam etti. İnsanlar hiçbir yerde güvende değil. “Okullar, hastaneler ve sivil altyapı enkaz haline getirildi.”

İsrail'e göre yeterli yardım var ama Birleşmiş Milletler bunu Gazze Şeridi'nde dağıtamıyor. Uluslararası Adalet Divanı gibi uluslararası hukuki görüşe göre Gazze Şeridi, İsrail'in düzeni sağlamaktan sorumlu olduğu İsrail işgali altındaki bölgedir. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), İsrail'in insanlara ihtiyaç duydukları her şeyin sağlanmasını sağlama görevine sahip olduğunu düşünüyor. 2005'teki askeri geri çekilmeden bu yana İsrail artık kendisini işgalci bir güç olarak görmüyor.

dpa