Gazze Savaşı: Gazze'nin az sayıda yardımcı taşımacılığı var

KristoY

Global Mod
Global Mod
Gazze Savaşı
Düşük sayıda yardımcı taşıma Gazze'ye ulaşır

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Mart ayının başından bu yana ilk kez, yardım teslimatları Perşembe günü 100'den fazla kamyon – Gazze Şeridi'ne geri dönüyor. Yardımcılara göre, bu yeterince uzak.

İsrail'in Gazze Şeridi için tüm malların ablukası sona ermesinden sonra, bölgeye daha fazla yardım teslimatları yapıldı. Sorumlu otorite Cogat Cuma sabahı, un, diğer yiyecekler, tıbbi ekipman ve ilaç gibi yardım malları olan 107 kamyonun Perşembe günü kıyı şeritlerinde sürdüğünü söyledi. Bilgilere göre, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Toplumdan insani yardım meselesidir.

Mart ayının başından beri İsrail, tüm malların Gazze Şeridi'ne erişimini engellemişti. Resmi amaç, sivil nüfusun acılarını artırarak Hamas'a baskı yapmaktı. Yardım Pazartesi gününden beri tekrar akıyor. Yardımcılara göre, şimdiye kadar gelen miktarlar, yerel halkın büyük ihtiyacını hafifletmek için yeterli olmaktan uzak. BM ve yardım kuruluşları kıyı şeridinde bir kıtlık konusunda uyarmaya devam ediyor. Yiyeceklerin ablukası ve sivillerin bir savaş silahı olarak açlığı savaş suçlarını ve soykırım eylemlerini temsil ediyor.

Dağıtım karmaşıktır

AIDS dağıtmada da zorluklar vardır. BM Nothilfebüro Ocha, “Belirsizlik, yağma riski, izinlerin koordinasyonundaki gecikmeler ve malların taşınması için uygun olmayan İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanan yollar nedeniyle, malların yüklenmesi ve sevkiyatı ile ilgili hala önemli sorunlar var.” Dedi.

Birleşmiş Milletler'e göre, mühürlü kıyı bölgesindeki yaklaşık iki milyon Filistinlinin tedarikini garanti etmek için her gün yaklaşık 500 kamyon yükü gerekecektir.

DPA