Dışişleri Bakanı Wadephul, İsrail'i uluslararası hukuku çiğnemekle suçluyor

KristoY

Global Mod
Global Mod
Yeni yerleşimler nedeniyle
Dışişleri Bakanı Wadephul, İsrail'i uluslararası hukuku çiğnemekle suçluyor

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Berlin'de İsrail mevkidaşı Gideon Saar'ı aldı. Orada eleştiri ile kurtarmadı. Fakat Wadephul bir noktadan utanıyordu.

Federal Dışişleri Bakanı Johann Wadephul (CDU), İsrail hükümetini çözüm politikası nedeniyle uluslararası hukukta bir mola vermekle suçladı. İsrail meslektaşı Gideon Saar ile Perşembe günü Berlin'deki bir toplantıdan sonra Wadephul, işgal altındaki Batı Şeria'daki daha fazla Yahudi yerleşimlerinin onaylanması “uluslararası hukukun ihlalinde bu formda, kelimenin tam anlamıyla iki devletli bir çözüme kuruyor” dedi. Ayrıca Gazze Şeridi'ndeki insani durumda bir iyileşme çağrısında bulundu. Saar, İsrail ordusunu iddialara karşı savundu ve Almanya'da anti -semitizmin güçlenmesini eleştirdi.

Wadephul, “Batı Şeria'daki son derece gergin durum” onu endişelendiriyor. Federal Dışişleri Bakanı, bireysel hükümet üyelerinin de bölgenin ilhak edilmesini istedikleri konusunda uyardı.

11 Nisan 2022.09: 12

Ukrayna'da Savaş Suçları
Uluslararası Hukuk Uzmanı Philippe Sands: “İnsanlığa karşı her suç da bir soykırım değil”

Gazze Şeridi'ne bakan Wadephul İsrail, kıyı şeritlerinde daha fazla insani yardım almasını istedi. “Gazze'de yiyecek ve ilaç almayı bilmeyen insanlar için endişeleniyor” dedi Wadephul – “Yardım için yardım almak ve boş olmak için uzun mesafeler yürüyen insanlar – en kötü durumda öldürüldükleri için geri dönmüyorlar.”

Wadephul, yardım organizasyonlarının Gazze Şeridi'nde kullanım “hızlı ve ülke çapında” olması gerektiğini söyledi. “Bu sadece insanlığın bir gereksinimi değil, aynı zamanda geçerli uluslararası hukuk” diye ekledi. Wadephul, İsrail'e verilen desteğin tüm samimiyetiyle Almanya'nın bu ilkelere uygunluğu gözlemleme yükümlülüğüne sahip olduğunu söyledi. Yetkili, “Almanya'nın İsrail ve Almanya devletinin güvenliğinin ve varlığının da hukuka yükümlü olmasını sağlama yükümlülüğü var.” Dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Wadephul'un iddialarını reddediyor

İsrail Dışişleri Bakanı Saar, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki insani duruma karşı sorumluluğunu reddetti. “Her iki tarafta da acı çekmekten sadece Hamas sorumludur” dedi. İsrail yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecek ve uluslararası hukuka uymaya devam edecek. Aynı zamanda, uluslararası hukuktan önce savaşta bir ülkenin “savaş makinesini veya düşmanın ekonomisini finanse etmek” zorunda olmadığını söyledi. Bununla birlikte, BM ve uluslararası yardım kuruluşlarının bakımı altında Gazze Şeridi'ndeki yardım teslimatları, radikal İslami Hamas'ın kendilerini finanse etmesinin bir yoluydu.

SAAR'a göre, ABD tarafından desteklenen Vakfı GHF ile yeni sistem “Hamas'ın bundan faydalanamayacağı” anlamına geliyor. İsrail lütfen Almanya'ya bu çabaları bir şans vermesini verin. “Bu çabalar Filistin nüfusunu Hamas'ın boyunduruğundan kurtarma potansiyeline sahip.”

İsrail dışişleri bakanı Almanya'ya desteği için teşekkür etti ve varoluşunu sürdürdü. “Almanya'nın desteğine ihtiyacımız var.” İsrail “askeri, yasal, diplomatik ve ekonomik saldırılara” maruz kalıyor. Ancak İsrail hükümeti “Almanya'nın uluslararası bir sahnede yanımızda kalacağını” biliyordu.

28 Ocak 2024.08: 43

Almanya'da Yıldız Meclisi Yahudileri

Almanya'da anti -Semitizm
“Oğullarımın polisin anaokulunun önünde durmasının normal olduğunu düşünmesi üzücü”

Wade Phulic, büyüyen anti -semitizm nedeniyle utanıyor

Federal Dışişleri Bakanlığı'ndaki ortak basın toplantısından önce Saar ve Wadephul, Berlin'deki Holokost Anıtı'nı ziyaret etmiş ve orada bir çelenk koymuşlardı. Saar, Almanya'da anti -semitizmin güçlenmesini eleştirdi. Saar, “Bugün ağır bir kalple, bugün öğretilerin (tarihten) tekrar unutulduğunu söylüyorum,” dedi. Özellikle anti-Semitik olarak sınıflandırdığı Almanya'daki Filistin yanlısı hareketini eleştirdi. “Yahudi devletini bizi çevreleyen cihatçı psikopatlara teslim etmek istiyorlar.”

Wadephul, Almanya'daki anti -semitik olaylardaki güçlü artıştan utanıyordu. “Yahudilerin söyledikleri gerçeği, Almanya'da çocuklarını sokakta İbranice konuşmamaya teşvik ettiklerinden emin değilim – bu beni derinden utandırıyor” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın ziyareti vesilesiyle, İsrail'in Federal Dışişleri Bakanlığı'nın önündeki Gazze Şeridi'ndeki eylemine karşı protestolar yapıldı. “Kırmızı Hat Yasası Yasası” sloganı altında, insan hakları grupları ve hükümet dışı örgütler bir miting çağrısında bulunmuştu. Göstericiler İsrail hükümetini Gazze Şeridi'ndeki savaş suçları ile suçladılar ve Alman silah teslimatlarını derhal İsrail'e bırakmayı istediler. Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Julia Duchrow, “Federal hükümet daha fazla savaş suçlarının oradan geçmesini önlemek zorunda.” Dedi.

İsrail, 7 Ekim 2023'te Hamas saldırısı tarafından Hamas saldırısı tarafından tetiklenen Gazze Savaşı'nı sona erdirmek için baskı altında. İsrail, yardımcı teslimatların ablukası yoluyla Filistin bölgesindeki nüfusu aç bırakmak istemekle suçlanıyor.

AFP

Cl