Corona: Sağlık bakanları aşı hasarı hakkında daha fazla araştırma çağrısında bulundu

KristoY

Global Mod
Global Mod
korona
Sağlık bakanları aşı hasarına ilişkin daha fazla araştırma çağrısında bulunuyor





Korona aşısı için hazırlanan şırıngalar (arşiv görüntüsü). Fotoğraf

© Martin Schutt/dpa


Federal eyaletlerin sağlık dairelerinin başkanları, korona aşısının zararlarını araştırmak için daha fazla fon talep ediyor. Ayrıca tıbbi bakım merkezlerinde tedavi konusunda endişeleniyorlar.





Federal eyaletlerin sağlık bakanları, federal hükümete korona aşısının verdiği hasarla ilgili araştırmalar için daha fazla fon sağlamaya çağırıyor. Bir Haber konferansta karar verdiler.


Konferansın başkanı Baden-Württemberg Sağlık Bakanı Manne Lucha (Yeşiller), korona aşısının birçok hayat kurtardığını ve önemli ve doğru olduğunu söyledi. “Ancak aşılama fikrini güçlendirmek için, aşılamanın sağlık üzerindeki sonuçlarının semptomları, teşhisi ve tedavisi hakkında araştırmalara ihtiyaç var.” Federal hükümet bu araştırmayı olabildiğince çabuk başlatmalıdır, çünkü yalnızca ulusal bir strateji etkilidir.


Tıbbi bakım merkezlerinin düzenlenmesi isteği


Daire başkanları ayrıca sözde tıbbi bakım merkezlerinin (MVZ) yasal olarak düzenlenmesi konusunda ısrar ediyor. Lucha, “Yatırımcılar tarafından işletilen tıbbi tedarik merkezlerinde her şeyden önce tedarik riskleri görüyoruz” dedi.


Artık serbest meslek sahibi olmak istemeyen genç doktorlar için iş fırsatları olduğu için bu bakım merkezlerine ihtiyaç var. “Fakat sermaye orada kontrolü ele alırsa ve bağımsız tıbbi tedavi sorgulanırsa veya özenle seçilirse, o zaman sorun olur.” Bakanlar, Bavyera’ya Bundesrat’ta ortak bir girişim başlatma talimatı verdi.


Sağlık uzmanları uzun süredir tıbbi uygulamaların giderek daha fazla kar amaçlı şirketler tarafından devralındığından ve giderek daha fazla muayenehanenin bakım merkezlerine dönüştürüldüğünden şikayet ediyorlar. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD) geçen yılın sonunda finansal yatırımcıların gelecekte tıbbi uygulamaları satın almasını engellemek istediğini açıkladı.


dpa

#Konular