Cbi: Lalu’nun demiryolu bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca istihdam için 4.000 arazi ‘satıldı’ mı? CBI araştırma alanını genişletecek | Hindis

fahri

Global Mod
Global Mod


YENİ DELHİ: CBI Araştırmacılar, RJD başkanı sırasında Hindistan Demiryollarında yaklaşık 4.000 kişiye iş verildiğini öne süren kaynakların “ilk bakışta kanıt” olarak adlandırdığı kaynaklara rastlayarak, “iş karşılığı arazi” dolandırıcılığına yönelik soruşturmasının kapsamını genişletmeyi planlıyor. Lalu Prasad’ın Birlik Demiryolu Bakanı olarak görev süresi ve karşılığında arazi parselleri ‘satın alındı’.
Kaynaklara göre teşkilat, 1.500 başvuranın listesini ve başvurularının iletildiği demiryolu bölgelerini içeren bir depolama cihazını ele geçirdi.
Yetkililer, Lalu ve ailesine iş yerine arazi arsaları “satan” kişilerin, klanın çıkarlarının merkezi olduğu yalnızca beş ila altı Bihar bölgesine ait olduğunu iddia etti.
CBI soruşturması, Lalu’nun Patna’daki kamp ofisinde belge toplamak ve adaylara başvurmak için bir merkez olarak kullanılan MR hücresi adı verilen özel bir hücre oluşturduğunu da ortaya çıkardı. Bu hücre, iddia edilen komplonun bir parçası olan ilgili demiryolu yetkililerine iletmeden önce başvuruları inceledi ve inceledi. Hücre aynı zamanda bu adayların demiryollarının farklı bölgelerine konuşlandırılmasını koordine etmekten de sorumluydu.
Soruşturma ayrıca, Lalu klanının adaylardan ‘satın alınan’ birçok arazi arsasını daha sonra satarak kar elde ettiğine dair kanıtlar da üretti. Bir durumda, birkaç laka satın alınan bir arazi parçası, 2017’de eski RJD MLA Syed Abu Dujana’ya ait bir şirkete birkaç crore satıldı.
CBI kaynakları, Amit Katyal adlı bir kişinin sahibi olduğu bir paravan şirketin tuhaf durumuna da işaret etti. Şirketin crore değerinde arsa satın aldığı bildirildi. Daha sonra 2014 yılında Lalu’nun oğlu Tejashwi Yadav ve eşi Rabri Devi tarafından devralındı.
Adayların başvurularında ve ekledikleri belgelerde çeşitli anormallikler bulundu. Eksiklikler nedeniyle başvuruların reddi gerekirdi ama bunlar işleme alındı ve başvuranlar farklı bölgelerde iş buldu.
Çoğu durumda, adaylar daha sonra katıldı ve talepleri yerine getirmek için atanmalarının asıl amacını boşa çıkardı. Bazı durumlarda, adaylar tıbbi muayenelerini geçememiştir. Daha sonra tıbbi uygunluk şartının aynı olmadığı görevlere kabul edildiler ve atandılar.