Çatışmalar: İsrail tüm Gazze şeritlerini almak istiyor – yardım bekliyor

KristoY

Global Mod
Global Mod
Çatışmalar
İsrail tüm Gazze şeritlerini almak istiyor – yardım bekliyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Sakinler İsrail'in Gazze Şeridi'ni fethetmeyi planladığı konusunda çok endişeli. İki buçuk ay sonra İsrail yine bölgeye yardım teslimatlarına izin veriyor. Ama fazla olmayacak.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hükümetinin tüm Gazze şeridini takip ettiğini açıkça doğruladı. “Gazze Şeridi'nin tüm alanlarının kontrolünü ele alacağız,” dedi Netanyahu bir Haber adresinde. İsrail hükümetinin ve büyük saldırının niyeti, birkaç gün önce büyük hava baskınları ile başladı ve toprak birliklerinin kullanımı, mühürlü kıyı bölgesinin muhtaç nüfusunu daha fazla belirsizliğe sokuyor ve daha fazla yer değiştirmeye ve ölüme karışıyor.

İsrail hükümetinin duyurulması, tehdit edici kıtlığı önlemek için neredeyse üç aylık ablukadan sonra bölgeye tekrar insani yardıma izin vermek için bir umut ışığı getirdi.

Bununla birlikte, bölgeye ne zaman, kaç ve hangi Border Crossing yardımcı taşımacılığının ne zaman gelmesi gerektiği belirsizdir. Ordu sözcüsü sabah planlarının yapıldığını söyledi. Kendi bilgilerine göre, daha az miktarda yardım malına sahip kamyonların gün boyunca Gazze Şeridi'ne ulaşacağını varsayar.

Bir Haber adresinde Netanyahu, sadece minimum miktarda yiyeceğe izin verildiğini de vurguladı. İsrail medyası bunun sadece bebek maması, un ve tıbbi ekipmanlı birkaç kamyon olacağını tahmin etti.

Mayıs ayı sonunda yardım için tartışmalı yeni mekanizma

Birkaç İsrail medyası raporuna göre, yardım malzemeleri başlangıçta uluslararası kuruluşlar tarafından mühürlü kıyı şeritlerine getirilmeli ve ay sonuna kadar planlanan yeni bir mekanizma gerçekleşmelidir. Raporlara göre, mallar sadece Gazze Şeridi'ndeki birkaç konumdan dağıtılmalıdır. BM, diğer şeylerin yanı sıra planları eleştirmişti çünkü siviller dağıtım merkezlerine giderken çapraz ateşe girdi ve örneğin eski ve hasta onlara hiç ulaşamadı.

“İsrail Zamanları” na göre, dağıtım merkezleri, İsrail tarafından kontrol edilen yeni bir “insani bölgede” bölgenin güneyindeki Rafah şehrinde yeni bir “insani bölgede” inşa edilecek.

Netanyahu: Gazze Savaşı'nda kazanmak için gerekli yardım

Mart ayının başından beri İsrail, Gazze Şeridi'nde yardım teslimatı bırakmamıştı. Ülke, Hamas'ı savaşçılarını ve silahlarını finanse etmek için yardım mallarını satmakla suçluyor.

Video yaklaşımında, Netanyahu, özellikle uluslararası desteği güvence altına almak için önemli olduğu için, Gazze Şeridi'nde yardım malzemeleri alma kararının tekrar verildiğini sağlayan Hükümet Hükümeti Koalisyonu eleştirisi göz önüne alındığında muhtemelen vurguladı. Hamas'a karşı bir zafer elde etmek için Gazze Şeridi'nde kıtlık olmaması gerektiğini söyledi. Özellikle ABD'den gelen baskı Netanyahu'yu ablukayı iptal etmek için getirmiş olabilir.

İsrail Cumhurbaşkanı Izchak Duke güvenlik kabinesinin kararını övdü. “Bu trajedide insanlığımızı koruyabilmemiz için çok önemlidir”.

İsrail Ordusu Gazze'nin en büyük ikinci şehrinin sakinlerini kaçmaya çağırıyor

İsrail ordusu yakın zamanda Gazze Şeridi'nde büyük bir saldırı başlattı ve kara birlikleri de Cumartesi gününden beri kullanımda. Son birkaç gün içinde düzinelerce ölüm bildirildi. Filistin haber ajansı WAFA, dün geceden bu yana 60'tan fazla kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Bilgi bağımsız değildi.

Askeri bir sözcü öğleden sonra ordunun son birkaç gün içinde 800'den fazla Hamas destinasyonuna saldırdığını söyledi. İslamcı örgüt hala İsrail halkı için bir tehdittir ve 7 Ekim 2023'ten itibaren terörist bir saldırı yapabilmesini önlemek ordunun göreviydi. Katliam Gazze Savaşı tarafından tetiklendi.

Ordu, yaklaşan bir “benzeri görülmemiş saldırı” nedeniyle Gazze Şeridi'nin güneyinde Chan Junis şehrinin tüm sakinlerine oradan kaçmasını istedi. İsrail ordusu bu alandaki terör örgütlerine karşı hareket etmek istiyor. Chan Junis, kıyı bölgesindeki ikinci büyük şehirdir. İnsanların bir buçuk yıldan fazla bir süre sonra acil durumlarının kötüleşmesi muhtemeldir.

Yeni saldırı ile Netanyahu'nun hükümeti, hala belirtilen rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için Hamas üzerindeki baskıyı artırmak istiyor. Hükümetin iradesine göre, Ordu Gazze Şeridi'ni fethetmeli ve hükümetin isteği sırasında onu meşgul etmelidir. Kalıcı bir çizginin ipucu uluslararası büyük eleştiriye neden oldu. Netanyahu şimdi İsrail'in tüm Gazze Şeridi'ni alacağını ilk kez açıkladı. İlk başta daha fazla ayrıntı vermedi.

Katar'daki şu anda İsrail ve Hamas arasında bir Gazze anlaşması hakkında gerçekleşen dolaylı tartışmada, ayrıntılara atıfta bulunarak, birkaç İsrail medyası yoktu.

DPA