Bu son fasıldır ömrüm nasıl geçersen geç ?

fahri

Global Mod
Global Mod
Merhaba forum ahalisi,

Hani derler ya “Bu son fasıldır ömrüm, nasıl geçersen geç?” İşte tam da bu cümleye takıldım bu akşam. Baktım ki hayat dediğimiz şey koca bir meyhane masası gibi: Kimimiz mezenin peşinde, kimimiz müziğin, kimimiz de “hesap ne kadar tutar?” diye düşünüyor. Dedim ki, gelin bu “son fasıl” meselesini biraz eğlenceli bir şekilde masaya yatıralım. Hem gülelim hem de biraz dertleşelim.

Hayat Bir Meyhane Masasıysa…

Şimdi düşünün: Hepimiz aynı masadayız, fasıl çalıyor, garson “ne içersiniz?” diye soruyor. İşte orada verdiğimiz cevap aslında hayatla kurduğumuz ilişkiyi gösteriyor. Erkek forumdaş “abi rakıyı duble yap” diyor, çünkü stratejik düşünüyor: Daha uzun süre idare etsin, masraf da azalsın. Kadın forumdaş ise “önce bir meze tabağı yapalım, paylaşırız hep beraber” diyor, çünkü olay onun için sadece içmek değil, birlikte olmak, paylaşmak, sohbet etmek.

Erkek Bakışı: Çözüm ve Strateji

Erkeklerin bakış açısı genelde “son faslı da en az zararla atlatmak” üzerine. Mesela biri der ki:

- “Kardeşim, hayat satranç gibidir. Son fasılda hamlelerin tükenmemesi için taşları dikkatli harcayacaksın.”

Bir diğeri çıkar:

- “Abi ben son fasılda sıkıntı yaşamamak için kenara biraz köfte ayırırım, yoksa garson götürüyor!”

Yani erkek forumdaşlar işi plan, program ve stratejiye döküyor. Onlara göre hayat, sürekli hesap yapma süreci. “Bugün şu kadar enerji harcadım, şu kadar keyif aldım, geriye kalan kısmı nasıl optimize ederim?” gibi.

Kadın Bakışı: Empati ve İlişkiler

Kadınların yaklaşımı ise çok daha duygusal ve paylaşımcı. Onlar için “son fasıl” demek, “yanımda kim var, sofrada kim oturuyor, o anda nasıl bir his var?” demek. Kadın forumdaş şöyle diyor:

- “Benim için önemli olan, biri bana göz kırpsın, ‘iyi ki geldin’ desin. Fasıl ne zaman biter umurumda değil.”

Bir başkası da ekliyor:

- “Evet, hayatın son fasılları zor olabilir ama yanımda sevdiklerim varsa her şey kolay.”

Yani erkekler masadaki hesabın matematiğini yaparken, kadınlar o masanın ruhunu, sıcaklığını ön plana çıkarıyor.

Mizahın Gücü: Son Fasılın Eğlenceli Hali

Şimdi gelin bu “son fasıl” olayını biraz da gırgıra vuralım:

- Son fasıl dediğin, aslında pilav üstü kuru gibi. Ne kadar sade görünse de, günün en doyurucu kısmı olabilir.

- Ya da son fasıl, çayın demini kaçırmış haline benzer: Kimi “bari limon atayım” der, kimi de “boş ver, içer geçerim.”

- Bazıları içinse son fasıl, çekirdek çıtlatırken son pakete denk gelmek gibidir: Az kalmış ama keyfi en yoğun olan an.

Peki Siz Ne Yaparsınız?

Hadi gelin biraz forumun tadını çıkaralım. Sorum şu:

- Siz olsanız “bu son fasıl” dediğinizde nasıl davranırsınız?

- Erkek forumdaşlara: Stratejik hamleleriniz neler? Hesabı en az zararla mı kapatmaya çalışırsınız, yoksa “ne olacaksa olsun” deyip göbeği mi bırakırsınız?

- Kadın forumdaşlara: Sizce önemli olan faslın uzunluğu mu, yoksa yanınızda kimin olduğuna mı bakarsınız?

Hayatın Son Fasıllarına Mizahi Bakış

Aslında işin özü şu: Hepimiz bu koca fasılın içindeyiz. Kimimiz ud dinliyor, kimimiz çatalı tabağa vuruyor, kimimiz “artık yeter, eve gidelim” diyor. Ama son fasılda hepimiz aynı soruyla karşılaşıyoruz: “Bu ömür nasıl geçti?”

Cevaplar farklı ama gülümsemek hep aynı. Mizahi bir dille bakarsak:

- Erkekler son fasılda “hesap kitap” yaparken, kadınlar “hesaplı dostluklar” peşinde.

- Kimimiz hayata “çok turşu yedim midem bozuldu” diye bakıyor, kimimiz de “iyi ki turşu vardı, sohbeti açtı” diye düşünüyor.

Forumdaşlara Son Bir Selam

Sonuçta, ister ciddi ister eğlenceli bakalım, son fasıl dediğimiz şey aslında elimizde kalan anların toplamı. O yüzden mesele, faslın nasıl başladığı ya da ne kadar sürdüğü değil, nasıl bir tebessümle bittiği.

Peki dostlar, siz ne dersiniz? “Bu son fasıldır ömrüm, nasıl geçersen geç?” cümlesi size ne çağrıştırıyor? Hesabı kimin ödeyeceği mi, yoksa kimlerle aynı masada olduğunuz mu?

Yorumlarınızı bekliyorum, hadi bakalım: Masayı mı dağıtıyorsunuz, yoksa sahneye çıkıp bir şarkı da siz mi söylüyorsunuz? 🎶🍷