Barış Zirvesi Canlı: Selenskyj Putin'i azarlar: “Saygı”

KristoY

Global Mod
Global Mod
Stern-liveBlog
Selenskyj Putin'i azarlar: “Bu kişisel bir saygısızlık”

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Umutlar harikaydı, şimdi Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakereler daha küçük ölçekte gerçekleşecek. . yıldız-Live blog tüm gelişmeler hakkında size bilgi verir.

Ukraynalı devlet başkanı Wolodymyr Selenskyj önceden “Putin'i şahsen bekliyorum” dedi. Şimdi İstanbul'daki barış müzakereleri Rusya'nın Başkanı Vladimir Putin olmadan gerçekleşiyor. Ve Selenskyj olmadan. Türkiye'ye gitti – ama Ankara'ya gitti. Orada Türk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştı ve basına yorum yaptı.

Putin İstanbul'daki Barış Zirvesi'ne gelmiyor, Ukrayna nasıl tepki veriyor?

Özellikle açıktır ki bütün gün çok belirsizdir. İki ülkenin delegasyonları hala buluşmalı, ancak başlangıçta varsayılandan daha az işgal etmelidir. Çerçeve şu anda açık, Selenskyj kişisel olarak onaylıyor. Çok üyeli heyet Moskova, Putin'in danışmanı Wladimir Medinski tarafından yönetiliyor.

Biz gazeteciler bu günün nasıl çalışacağını önceden bilmiyorduk – ancak Türkiye'deki Ukrayna heyeti de bilmiyordu.

Selenskyj Yani Moskova'ya karşı tekrar soru ve cevap oturumunun sonunda: “Rusya'ya saygısızlık buluyorum. Randevu yok, gündem yok, yüksek pürüzlü delegasyon yok – Bu, Erdoğan ve Trump'a da kişisel bir saygısızlık. “

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

Ukrayna cumhurbaşkanı Rusya'ya karşı daha fazla yaptırım çağrısında bulunuyor.

“”Rusya savaşı sona erdirmeye gerek yok, yani Rusya Federasyonu üzerinde yeterli siyasi, ekonomik ve diğer baskı olmadığı anlamına geliyor. Bu nedenle, ciddi bir karar yoksa ateşkes yoksa, beni çağırıyoruz … Makul yaptırımlar çağırıyoruz.“

Wolodymyr Selenskyj, Ukrayna Başkanı
Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

Selenskyj de bunu açıkça ortaya koyuyor: Müzakereleri durduramamalı – ama “Ruslar masaya bir şeyler koymalı”. Ateşkes olmadan ikili toplantılara gerek yoktur.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Moritz Gathmann

Selenskyj, Ankara'daki basın toplantısında şikayet ediyor Rus heyetinin düşük seviyesi hakkında açık sözlerle. Ama yine de – “Erdoğan ve Trump'a saygı duymadan” – İstanbul'a Ukrayna heyeti gönderiyor – ama zayıf bir versiyonda. Diğer şeylerin yanı sıra, savunma bakanı orada olmalı. Ancak İstanbul'daki Amerikan ve Türk hükümet yetkilileriyle de toplantılar yapılmalıdır.

Hedef 1 numaralı ateşkes elde etmek için kalır.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

Ukrayna cumhurbaşkanı basının önünde oturuyor ve Ukrayna ile konuşuyor. Önce Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyor.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

Selenskyj görünüşe göre yakında Ankara'da yorum yapmak istiyor. Senin için kalıyoruz.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Yatılı tamamlandı Hava Kuvvetleri Airbus A321 LR'de Antalya havaalanının VIP bölümünde. Yan kapı da park et ABD Dışişleri Bakanının Jeti ve (önemli ölçüde daha küçük) makinesi Aeronautica İtalyan, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile. Johann Wadephul görünüşe göre havaalanına daha önce oturduğu meslektaşlardan daha önce bir kene yaptı.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

Çay yaprakları okumak bazen ABD başkanının ifadelerinden daha açık olurdu.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Moritz Gathmann

Trump bu ifade ile tekrar ne anlama geliyor? Ve ne yapmak istiyor? Trump'ın girişleri hakkında yorum yapmak nankör bir görevdir. Çünkü asgari korumaları boldur. İstanbul'daki yaklaşan müzakereleri ölüm darbesi vermiyor mu? Neden hala müzakere ediyor?

Ama görünüşe göre ifadesi bir ateşkesin sonucuna atıfta bulundu. Ve bu seviyenin altında bile İstanbul'daki heyetler için müzakere edilecek çok şey var, Örneğin, bir mahkum “herkese karşı” değişimSelenskyj'in birkaç gün önce önerdiği gibi. Onunla ne yapmak istediği sorusuna? Lütfen, lütfen Trump'a kendisine sorun.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

ABD Başkanı Donald Trump da yandan karışmaya devam ediyor. Hava Kuvvetleri One'da gazetecilerin önünde: “Putin ve ben bir araya gelene kadar hiçbir şey olmayacak” diyor.

“”Daha önce hiçbir şey olmaz [der russische Präsident Wladimir] Putin ve ben tanışmadık.“

ABD Başkanı Donald Trump
Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lawrow İstanbul'a gitmedim. Ama bu onu durdurmuyor Selenskyj'i azarlamak için. Ukrayna cumhurbaşkanı “sefil bir adam”, haber ajansı Tass'tan alıntı yapıyor, çünkü Selenskyj şahsen Putin'in varlığını istemişti.

Ukrayna'nın ilk sıra seyahat etti – bu Rusya'dan eksik. Lawrow, konuşmaların hala bir şans vermek zorunda olduğunu söylüyor.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

Bu noktada şunu bildirdik: Yeni Federal Dışişleri Bakanı Johann Buzağı Phulic ABD Başkanı Donald Trump'ın talebini takip etmek istiyor Savunma harcamaları yüzde beşe artırmak için.

Bu Berlin'de karışıklığa neden olur. Meslektaşım Steffen Gassel bir kez sizin için Haberin Detaylarıı özetledi:

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Mirjam Bittner

Hemen alkışlıyorum. İyi günler sevgili okuyucular!
Size günün geri kalanında Hamburg'dan eşlik ediyorum, meslektaşı Gassel şu anda İstanbul'daki Moritz Gathmann'da Belek'te.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Phil Göbel

Sevgili okuyucular, günün sonuna veda ediyorum. Meslektaşım Mirjam Bittner öğleden sonra bu noktada size eşlik edecek.

Doğru değil …?

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek

Quint Biçimi: Zorunlu “Aile Fotoğrafı”.

Facebook

Facebook'ta Paylaş

Kapalı

Bölmek